Mapecure sra

A hidraulikus zsugorodás és a hajszálrepedés képződés csökkentésére képes belső utókezelő szer.

A Mapecure SRA folyékony adalékszer, amely vegyileg avatkozik be a zsugorodást létrehozó mechanizmusokba és a hajszálrepedés-képződésbe, valamint a Mapecure SRA összefér a hagyományos adalékszerekkel, és alkalmazható a Mapegrout termékcsalád zsugorodáskompenzált habarcsaiban is vagy a Stabilcem SCC-ben, hogy végső zsugorodásuk nagyon mérsékelt legyen. Ezen kívül, a Mapecure SRA együtt is használható az Expancrete-tel zsugorodáskompenzált javítóhabarcsok vagy betonok előállítására a szárazlevegőn vagy nedves érlelés első napjaiban az érlelési folyamatban. Ha a Mapecure SRA-t együtt használják az Expancrete-tel, a termékek hatásai erősítik egymást, és ez a habarcs és betonok olyan mértékű tulajdonságait garantálja, amelyek nem volnának elérhetőek az adalékszerek használata nélkül. A Mapecure SRA összefér a hagyományos, a Mapefluid termékcsaládba tartozó naftalin-szulfonát alapú folyósítószerekkel és a Dynamon termékcsaládba tartozó az új akril adalékszerekkel, valamint az EN 197-1 szabvány szerinti cementekkel.

Anyagszükséglet
habarcs: 0,25-0,5% az előkeverék tömegére számítva. beton: 5-8 l/m3.

Mapecure SRA A hidraulikus zsugorodás és a hajszálrepedés képződés csökkentésére alkalmazható belső utókezelő szer.

 

A Mapegrout termékcsalád (Mapegrout T40, Mapegrout T60, Mapegrout Tissotropico, Mapegrout Colabile, Mapegrout BM, Mapegrout FMR, Mapegrout Easy Flow) habarcsaihoz, a Stabilcem és Stabilcem SCC kötőanyagokhoz, illetve bármilyen betonhoz adagolt termék lehetővé teszi ezen anyagok térfogatnövekedését az érlelés első napjaiban, akár száraz levegőn is. Ez a tulajdonság csökkenti a hajszálrepedés-képződést, és biztosítja a nagyon mérsékelt végső zsugorodásukat. Alkalmazási példák A Mapecure SRA különösen olyan betongyártásra ajánlott, amelyek:

  • padlócsatlakozások és autópálya hídszerkezetek;
  • ipari padlók;
  • parkolóházak;
  • vízépítési műtárgyak, például csatornák, túlfolyók, tározók, stb.
  • előregyártott betonelemek, például kupolák, gerendák, oszlopok, pillérek, puffer elemek, stb.;
  • közúti és vasúti alagutak.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Mapecure SRA a MAPEI Kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, kloridmentes, különleges folyékony adalékszer, amelyet kifejezetten a habarcsok, a normál és öntömörödő betonok száradási zsugorodásából eredő repedésképződés csökkentésére fejlesztettek ki. A Mapecure SRA hatását a hajszálrepedések belsejében lévő víz felületi feszültségének csökkentése révén fejti ki. E folyamat nagyban csökkenti a repedések falára ható erők intenzitását, ami jobb térfogat stabilitást okoz, így e jelenség által okozott repedések kialakulásának jelentős csökkenése érhető el (1. ábra).

A Mapecure SRA-val adalékolt zsugorodáskompenzált javítóhabarcsokkal vagy az Expancrete-t tartalmazó betonokkal elérhető legjobb eredmény, hogy az adalékszer lehetővé teszi e rendszerek további térfogat-növekedését a száraz levegőn történő vagy nedves érlelés első napjaiban. Ha a Mapecure SRA-t együtt használják az Expancrete-tel, a termékek hatásai erősítik egymást. E technológia eredményeként, és a beton összetétele szerint előre tervezhető a megfelelő térfogat-növekedés és a zsugorodás mértéke, így tartósabb szerkezetet lehet készíteni (2. ábra). A Mapecure SRA az adagolástól függően 5-6% szilárdságromlást okoz (3. és 4. ábra). A Mapecure SRA összefér a hagyományos, a Mapefluid termékcsalád naftalinszulfonát alapú folyósító adalékszereivel, és a Dynamon termékcsalád új akril adalékszereivel, valamint az MSZ EN 197-1 szabvány szerinti cementekkel.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

A Mapecure SRA-t tartalmazó habarcsokat és betonokat, különösen meleg vagy szeles időben, nedves érleléssel érlelje, illetve védje Mapecure E vagy Mapecure S párazáró szerekkel a magas környezeti hőmérséklet miatti gyors kiszáradástól. 

Felhasználáskor adagolja a Mapecure SRA-t közvetlenül a keverékhez a beton minden összetevőjének beadagolása után.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Javítóhabarcs: öntse a betonkeverőbe tett habarcshoz a termékismertetőben javasolt mennyiségű vizet; indítsa be a betonkeverőt, és keverje be a tartalmát néhány percig; adagolja bele a Mapecure SRA-t a keverék 0,25-0,5 tömeg%-ában;  keverje addig, amíg egynemű, csomómentes keveréket nem kap.

Beton: felhasználáskor adagolja a Mapecure SRA-t 5-8 l/m3 arányban közvetlenül a keverékhez a beton minden összetevőjének (cement, adalékok, ásványi töltőanyagok és a keverővíz 70%-a) beadagolása után;  adagolja a maradék keverővizet a keverékhez, és keverje addig, amíg a szükséges állagú keveréket nem kapja.

ANYAGSZÜKSÉGLET

Habarcs: 0,25-0,5% az előkeverék súlyára számítva. Beton: 5-8 l/ m3 .

KISZERELÉS

A Mapecure SRA 1000 kg-os tartályokban, 20 kg-os kannákban és 0,25 kg-os flakonokban kerül forgalomba.

ELTARTHATÓ

Eredeti, bontatlan csomagolásban, fagytól védett helyen 12 hónapig.

AZ ELŐKÉSZÍTÉS ÉS A BEDOLGOZÁS SORÁN BETARTANDÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

A készítmények jelenlegi besorolása szerint nem veszélyes anyag. Használjon megfelelő védőruhát, védőkesztyűt és védőszemüveget, és tartsa be a vegyi anyagok kezelésekor szokásos óvintézkedéseket! A Biztonsági Adatlap szakemberek számára, kérésre rendelkezésre áll.

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK. FIGYELMEZTETÉS

One thought on “Mapecure SRA-A hajszálrepedések ellen”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük