Mapegrout sv

A Mapegrout SV nagymértékben károsodott betonszerkezetek javítására használható, az említett szerkezet köré helyezett zsaluzatba öntésével. Ezen kívül használható még ipari padlók javítására, illetve építési munkálatokhoz a forgalomnak rövid időn belül átadandó utakon, repülőtereken. Gyorskötése miatt a Mapegrout SV különösen alkalmas aknafedelek, búvónyílások és lefolyórácsok gyors rögzítésére. A cement kötőanyagokból és válogatott, különleges adalékszerekből álló Mapegrout SV egy 25 kg-os zsáknyi mennyiségét a kívánt állagtól függően 3,0-3,25 l vízzel keverje be. Elkészítése után a terméket a kitöltendő üregbe illetve zsaluzatba öntse. A Mapegrout SV-vel 50 mm rétegvastagságig készíthetők javítások illetve kitöltések. Ha a bedolgozandó vastagság meghaladja az előírt legnagyobb vastagságot, javasoljuk 40%-nyi 6-10-es Adalékanyag hozzáadását, és 3,5 l keverővízzel bekeverést. A Mapegrout SV-vel javított területek +20°Con a bedolgozás után 2 óra múlva átadhatók a forgalomnak. A Mapegrout SV teljesíti az EN 1504-3 szabvány szerint az R4 osztályú szerkezeti habarcsokra előírt alapvető követelményeket. Színek szürke vagy fekete színekben készítik.

Anyagszükséglet 
– adalékanyag nélkül alkalmazva: 20 kg/m2 rétegvastagság cm-enként; 
– a keverékben 40% adalékanyagot használva: 14,5 kg/m2 rétegvastagság cm-enként (5,7 kg/m2 6-10-es Adalékanyag).

Kiszerelések 
vákuumozott polietilén 25 kg-os zsákok.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
• Olyan súlyosan sérült betonszerkezetek javítása, amelyek nagyon folyós habarcsot igényelnek.
• Ipari padlók javítása autópálya és repülőtéri kifutópálya munkáknál, amikor a felületet rövid időn belül használatba kívánják venni.
• Szerelőaknák és tisztítónyílások fedlapjainak gyors rögzítése.
Jellemző alkalmazások
• Ipari használatú, és bevásárlóközpontok, raktárak betonpadlóinak javítása.
• Repülőtéri kifutópályák betonpadlóinak javítása.
• Gyalogforgalmú betonjárdák javítása.
• Útjelző kellékek rögzítése.
• Elektromos vezetékek vagy telefonvezetékek betonoszlopainak rögzítése.
• Kerítés rögzítése.
• Autópályák betonfelületének javítása.
• Járdaszegélyek és védőkorlátok lehorgonyzása.
• Drain-rendszer, valamint gáz, elektromos és telefonkábel szerelőaknák fedlapjainak rögzítése.
MŰSZAKI JELLEMZŐK
A Mapegrout SV a MAPEI kutatólaboratóriumában kifejlesztett összetételű, speciális hidraulikus kötőanyagokból, nagyszilárdságú cementekből, osztályozott szemcseméretű adalékokból, speciális adalékszerekből álló egykomponensű, előkevert szárazhabarcs. A Mapegrout SV kellő mennyiségben változtatott vízzel bekeverve folyós vagy nagyon folyós habarccsá válik. Ezáltal nagyobb (legfeljebb 5 cm) vastagságokban is alkalmas zsaluzatba vagy egy körülhatárolt helyre öntésre az adalékanyagok szétosztályozódása nélkül. 5 cm-es vastagság felett keverje be a termék tömegére számított 40%-nyi 6/10-es Adalékanyag-gal. Gyorskötése miatt a Mapegrout SV a bedolgozása után 2 óra múlva járható és kerekes járművel terhelhető +20°C-os hőmérsékleten. A termék különleges összetétele és különleges
adalékanyagai miatt válik nagyon hosszú időn keresztül a habarcs nagy mechanikai szilárdságúvá, vízállóvá és kopásállóvá. A Mapegrout SV teljesíti az MSZ EN 1504-9 (“Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására. Fogalommeghatározások, követelmények,
minőség-ellenőrzés és a megfelelőség értékelése.

  1. rész: Általános elvek a termékek és rendszerek használatára”) és az MSZ EN 1504-3 (“Szerkezeti és nem szerkezeti javítás”) szabványok szerint az R4 osztályú szerkezeti habarcsokra előírt alapvető követelményeket

HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Aljzatelőkészítés

• Távolítsa el a sérült és leváló félben lévő betonrészeket addig, amíg sérülésmentes, tömör és megfelelően durva felületet nem kap.
• Távolítsa el a festék, olaj, por és egyéb anyagok maradványait, amelyek gátolhatják a Mapegrout SV tapadását az aljzathoz.
• Telítse az aljzatot vízzel.
• A habarcs bedolgozása előtt várja meg, hogy az aljzat felszínén lévő felesleges víz elpárologjon. Szükség esetén a vizet sűrített levegővel vagy szivaccsal távolíthatja el.
Bekeverés
A betonkeverőbe töltse be az alkalmazástól függően megkívánt állagnak megfelelő mennyiségű 12-13 tömeg%-nyi (25 kg-os zsákonként kb. 3,0-3,25 liter) vizet. Folyamatos keverés közben lassan szórja a Mapegrout SV-t a korábban betöltött vízhez, és keverje 1-2 percig. Kaparja le a betonkeverő oldaláról és aljáról a nem tökéletesen elkeveredett port, és keverje további 2-3 percig, amíg egynemű, csomómentes keveréket nem kap. Ha 5 cm-nél vastagabban dolgozza be, keverje be a Mapegrout SV-t 40%-nyi 6/10-es Adalékanyag-gal, és 14% (a habarcs tömegére számolva – Mapegrout SV zsákonként 3,5 liter) vízzel.
A Mapegrout SV bedolgozási ideje +20°C-on kb. 15 perc.
Bedolgozás
Öntse a Mapegrout SV-t a megfelelően előkészített kitöltendő területre vibrátor használata nélkül, és azonnal simítsa el a felületet simítóval. Ha szükséges, a szerelőakna fedelek vagy tisztítónyílás behelyezése után, aszfaltozza újra a területet. Legalább 3 cm vastagság javasolt a bitumenréteg jó tapadásához, és az átmenő forgalomnak a megsüllyedés nélküli terhelhetőséghez.
A BEDOLGOZÁS SORÁN ÉS UTÁN BETARTANDÓ ÓVINTÉZKEDÉSEK
Hideg időben
• Győződjön meg arról, hogy az aljzat nem fagyott, és óvja a terméket a fagytól a bedolgozást követő első 24 órán át.
• Langyos vízzel keverje be a habarcsot.
• A termék használata előtt óvja azt a fagytól, és száraz helyen tárolja.
Meleg évszakban és/vagy szeles időjárásnál
• Mindig telítse az aljzatot vízzel.
• Hideg vízzel keverje be a habarcsot.
• Mapecure S-sel vagy Mapecure E-vel védje a habarcs friss felületét a víz gyors elpárolgása okozta plasztikus zsugorodásból eredő felületi repedésektől.
Tisztítás
A habarcs megkötése előtt a szerszámok és az edények vízzel tisztíthatók le. Megkötött állapotban csak mechanikus úton, nagyon nehezen távolítható el.
SZÍNEK
Szürke és fekete.
ANYAGSZÜKSÉGLET
• Tisztán használva: 20 kg/m² minden cm rétegvastagsághoz.
• Keverve:
– 14,5 kg/m² minden cm rétegvastagsághoz; (5,7 kg/m² 6/10-es Adalékanyag).
KISZERELÉS
25 kg-os zsákok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük