Mapegrout T60

Szálerősítésű, szulfát-álló állékony (tixotróp) betonjavító habarcs.

A Mapegrout T60 megrongálódott betonok felületi javítására használható, például erkélyek, áthidalók és pillérek éleinek javítására. A Mapegrout T60 ugyanúgy alkalmas alagutak, csatornák és általában vízépítési műtárgyak javítására is. A Mapegrout T60 kb. 17% vízzel és 0,25% tömegrésznyi Mapecure SRA belső utókezelő szerrel bekeverve nagyon jól bedolgozható, állékony (tixotróp) habarccsá válik, amely függőleges felületekre is könnyen bedolgozható zsaluzat használata nélkül. A Mapegrout T60 javítóhabarcsot Mapecure SRA belső utókezelő szer hozzáadása nélkül is el lehet készíteni; ilyenkor a megszilárdulás nem optimális körülmények között megy végbe. A Mapegrout T60-at simítóval, vakolókanállal vagy habarcsszóró-géppel lehet a szilárd, laza részektől mentes, érdesített és vízzel a telítettségig előnedvesített aljzatra bedolgozni. Mapegrout T60-nal rétegenként 40 mm vastagságig lehet betonjavításokat végezni. A Mapegrout T60 teljesíti az EN 1504-3 szabvány szerint az R4 osztályú szerkezeti habarcsokra előírt alapvető követelményeket.

Anyagszükséglet
18,5 kg/m2 rétegvastagság cm-enként.

Kiszerelések
vákuumozott polietilén 25 kg-os zsákok

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Szulfátok támadása miatt károsodott beton vagy vasbeton szerkezetek javítása.

Jellemző alkalmazások

• Csatornák, vízépítési műtárgyak és alagutak, ahol szulfát-állóság szükséges.

• A betonacélok megrozsdásodása miatt károsodott betontakarások javítása és helyreállítása.

• Merev hézagok kitöltése (pl. alap és pillér között, padlóban lévő repedések, falak csatlakozása, stb.).

• Előregyártott szerkezetek javítása.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Mapegrout T60 a MAPEI kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, egykomponensű, előkevert, állékony, cementbázisú, szulfátálló hidraulikus kötőanyagokból, poliakrilonitril szintetikus szálakból, szerves korróziógátló szerekből, válogatott adalékanyagokból és speciális vízvisszatartó adalékszerekből álló szárazhabarcs. Ha a Mapegrout T60 habarcsot csak víz hozzáadásával készítik, akkor nedves körülmények közt érlelje a termék zsugorodás-kompenzált tulajdonságainak teljes és tökéletes kifejlődésének garantálására. Bár nem nagyon könnyű garantálni e feltételeket, mégis biztosítsa azokat a munkavégzés helyszínén. A Mapegrout T60 zsugorodás-kompenzált tulajdonságának nyílt levegőn szárításának garantálásához 0,25 tömeg%-nyi Mapecure SRA speciális, a plasztikus és hidraulikus zsugorodásokat csökkentő adalékszert adjon a keverékhez 

A Mapecure SRA-nak nagyon fontos szerepe van a habarcs hatékonyabb érlelésében. A Mapegrout T60- nal bekeverve műszakilag fejlett rendszernek számít, amelyben az adalékszer lelassítja a víz elpárolgását, és elősegíti a hidratációs kötéseket. A Mapecure SRA belső érlelő hatóanyagként viselkedik úgy, hogy kölcsönhatásba lép a cementösszetevőkkel, és az adalékszerrel nem kezelt habarcs értékeihez képest 20-50%-nyi mértékben csökkenti zsugorodását. Ez nyilvánvalóan kevesebb repedésjelenséghez okoz. A Mapegrout T60 Mapecure SRA hozzáadása nélkül is használható, amikor a környezeti viszonyok optimális száradást tesznek lehetővé. A Mapegrout T60 teljesíti az MSZ EN 1504-9 (“Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására. Fogalommeghatározások, követelmények, minőség-ellenőrzés és a megfelelőség értékelése. 9. rész: Általános elvek a termékek és rendszerek használatára”) és az MSZ EN 1504-3 (“Szerkezeti és nem szerkezeti javítás”) szabványok szerint az R4 osztályú szerkezeti habarcsokra előírt alapvető követelményeket.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

• Ne használja a Mapegrout T60-at sima felületre: a felületet mindig jól érdesítse fel, és készítsen pótlólagos vasalást, ha szükséges.

• Ne adjon a Mapegrout T60-hoz cementet vagy adalékszert.

• Ne használja a Mapegrout T60-at zsaluzatba öntéshez (használjon helyette Mapegrout Colabile-t).

• Ne használja a Mapegrout T60-at kihorgonyzáshoz (használjon helyette Mapefill-t vagy Mapefill R-t).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük