Mapefer 1k

Egykomponensű cementkötésű korrózió gátló habarcs betonacélok védelmére.

@mapeihungary

Ezeket az anyagokat ajánljuk betonjavításhoz👆

♬ Fadeaway – Official Sound Studio

A Mapefer 1K arra használható, hogy a Mapegrout termékcsalád zsugorodáskompenzált habarcsaival vagy módosított hagyományos, műgyanta bázisú adalékszerrel készült habarcsokkal végzett helyreállítás előtt a betonacélokat lúgos kémhatású korrózióelleni védőbevonattal lássák el, és akár talajszint alatti betonszerkezetekre is felhordható. A Mapefer 1K egykomponensű, polimerek vizes diszperziójából, cement kötőanyagokból és korróziógátló szerekből álló habarcs, amit a betonacélokra rozsdásodásuk megakadályozására hordjon fel. A Mapefer 1K-t két rétegben, ecsettel hordja fel a betonacélokra, amelyeken nem lehet rozsda, zsíros anyag vagy laza részek. A második réteget az első után kb. 2 óra múlva lehet felhordani, de lehetőleg 24 órán belül. Javasoljuk, hogy a betonacélok felületét egyenletes, egybefüggő réteggel fedje be. A két réteg együttes vastagsága legyen legalább 2 mm. A Mapefer 1K megszáradása után (+20°C-on kb. 6 óra) lehet a Mapegrout termékcsalád javítóhabarcsait bedolgozni. A Mapefer 1K teljesíti az EN 1504- 7 szabvány szerint előírt alapvető követelményeket.

Anyagszükséglet 
100 g/m (kb. 2 mm vastag réteg, 8 mm átmérőjű betonacélnál).

Kiszerelések 
4 db 5 kg-os zacskót tartalmazó kartondobozok.

ALKALMAZÁSI TERÜLET
· Betonacélok korróziógátló védelme.
· Tapadóhíd javítóhabarcsok számára.
Jellemző alkalmazások
Megakadályozza a betonacélok korrózióját, és visszaállítja lúgos kémhatást a Mapegrout zsugorodáskompenzált javítóhabarcsokkal vagy műgyanta latexekkel módosított hagyományos habarcsokkal végzett felújításkor. A talajszint alatt betonszerkezetekhez is alkalmazható.
MŰSZAKI JELLEMZŐK
A Mapefer 1K a MAPEI kutatólaboratóriumában kifejlesztett összetételű, por alapú polimerekből, cement kötőanyagokból és korróziógátló szerekből álló egykomponensű habarcs a betonacélok rozsdaképződése elleni védelemre. A Mapefer 1K vízzel elkeverve könnyen felhordható habarccsá válik.
Kikeményedése után a Mapefer 1K az MSZ EN 15183- nak megfelelően ellenáll a sós párának, valamint vízzáró, és a légkörben jelenlévő agresszív gázok számára áthatolhatatlan.
A Mapefer 1K fémfelületi korróziógátló hatását a következő tényezők biztosítják:
· erősen lúgos kémhatású;
· fémekhez kitűnően tapad;
· korróziógátló szerek jelenléte.
A Mapefer 1K teljesíti az MSZ ENV 1504-9 (“Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására.
Fogalommeghatározások, követelmények, minőség-ellenőrzés és a megfelelőség értékelése. 9. rész: Általános elvek a termékek és rendszerek használatára”) és az MSZ EN 1504-7 (“Betonacélok korrózióvédelme”).


FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK
· Ne hígítsa a Mapefer 1K-t vízzel, ha már kötni kezdett.
· Ne adjon a Mapefer 1K-hoz cementet vagy adalékot.
· A betonacélok homokfúvással történt megtisztítása után azonnal hordja fel a Mapefer 1K-t (ne hagyja a letisztított betonacélokat hosszú ideig védelem nélkül).
· Ne hordja fel a Mapefer 1K-t +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS
Betonacélok előkészítése
A Mapefer 1K korróziógátló hatásának biztosítására, a kezelendő betonacélokat tisztítsa meg a rozsdától. A betonacélokat homokfúvással javasolt megtisztítani a tiszta fém felületig.
Ha valamilyen logisztikai okból kifolyólag ez nem lehetséges, drótkefével tisztítsa meg az összes rozsda eltávolítására.
A pótolt – vagy kicserélt – betonacélokat hasonló módon kell kezelni.
A termék előkészítése MAPEFER 1K Egykomponensű cementkötésű korróziógátló habarcs betonacélok védelmére
Öntsön 1,0-1,1 liter tiszta vizet egy tiszta edénybe, majd folyamatos lassú keverés közben adjon hozzá 5 kg Mapefer 1K-t. Keverje addig, amíg egynemű csomómentes keveréket nem kap. Az így nyert Mapefer 1K-t 1 órán belül fel kell használni.
A termék felhordása
A Mapefer 1K-t két rétegben ecsettel hordja fel a védendő felületre.
A második réteget az első után kb. 2 óra múlva bedolgozható, de legkésőbb 24 órán belül kell felhordani.
A betonacélok felszínét egybefüggő réteggel fedje le.
A két réteg együttes vastagsága legalább 2 mm legyen.
A Mapefer 1K habarcs felhordásakor a környező betonfelületekre is elkerülhetetlenül kerül a kezelésből. Ez a más betonjavító habarcsok tapadását nem akadályozza.
A Mapegrout termékcsaládhoz tartozó habarccsal a betonjavításokat a Mapefer 1K megszáradása (+20°C-on kb. 6 óra)
után kell elvégezni.
A FELHORDÁS SORÁN ÉS AZ UTÁN BETARTANDÓ ÓVINTÉZKEDÉSEK
+5°C és +35°C közötti hőmérsékleten semmilyen különleges óvintézkedés nem szükséges. Meleg időben a bekeveretlen valamint a bekevert anyagot ne tegye a napra, nehogy a bedolgozási ideje csökkenjen.
TISZTÍTÁS
A szerszámokat bő vízzel moshatja le, amíg a termék még friss. Megkötött állapotban csak mechanikus úton távolítható el.
ANYAGSZÜKSÉGLET
100 g/m 8 mm átmérőjű betonacélokra, 200 g/m 16 mm átmérőjű betonacélokra(2 mm vastagságban).
KISZERELÉS
A termék egyenként négy darab 5 kg-os zsákot tartalmazó kartonokban kerül forgalomba.
ELTARTHATÓ
Száraz helyen, +5°C-nál magasabb hőmérsékleten 12 hónapig.
A termék teljesíti az EC 1907/2006 (REACH) XVII. csatolmány, 47. bekezdés követelményeit.
AZ ELŐKÉSZÍTÉS ÉS FELHORDÁS SORÁN BETARTANDÓ
BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

A Mapefer 1K cementet tartalmaz, izzadsággal vagy más testnedvekkel érintkezésbe lépve, irritációt okozhat, alkáli reakcióba lépve, az arra érzékeny személyeknél. Szemkárosodást okozhat. A bedolgozás során javasolt védőruházat, védőszemüveg és kesztyű használata, és a vegyi anyagok felhasználása során szokásos óvintézkedések megtétele. Ha szembe vagy bőrre kerül, azonnal mossa le bő vízzel és forduljon orvoshoz.
További és teljeskörű információt a termék biztonságos használatáról az érvényes Biztonsági Adatlap tartalmaz.
SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK.

HOL TUDOM MEGVÁSÁROLNI A MAPEFER 1K-T?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük