Monofinish

Egykomponensű normál kötésidejű cementkötésű habarcs betonszerkezetek és cementkötésű vakolatok simításához.

A Monofinish betonfelületek felületi hibáinak és a Mapegrout termékcsalád habarcsaival helyreállított betonok simítására használható. Kellő mennyiségű tiszta vízzel bekeverve a Monofinish simítóval könnyen felhordható, képlékeny habarccsá válik, amely tiszta, tömör, formaleválasztó olajtól vagy más szennyeződéstől mentes aljzatra hordható fel. Az esetleges festékmaradványokat teljesen távolítsa el. A Monofinish felhordása előtt az aljzatot vízzel mattnedvesítse. A habarcs elkészítéséhez egy 22 kg-os zsák Monofinish tartalmát öntse kb. 4,0-4,2 l tiszta vízhez, és keverje be. A Monofinish könnyen felhordható habarccsá válik, amely legfeljebb 2-3 mm rétegvastagságban hordható fel. A Monofinish felületképzése nedves szivacssimítóval lehet, majd Elastocolor Pittura vagy más szokásos homlokzatbevonat hordható fel rá. A Monofinish teljesíti az EN 1504-3 szabvány szerint az R2 osztályú nem szerkezeti habarcsokra előírt alapvető követelményeket, valamint az EN 1504- 2 szabvány MC és IR elvek szerint a betonszerkezetek védelmére a bevonatokra (C) előírt alapvető követelményeket.


Anyagszükséglet
1,4 kg/m2 rétegvastagság mm-enként.

Kiszerelések
22 kg-os zsákok.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Betonfelületek védelme és simítása. Jellemző alkalmazások · Betonszerkezetek felületi egyenetlenségeinek simítása festés előtt. · A Mapegrout termékcsalád habarcsaival javított betonfelületek simítása. · Jó mechanikai tulajdonságú cementvakolatok felületi egyenetlenségeinek simítása.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Monofinish a MAPEI Kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, nagyszilárdságú, egykomponensű, cementkötésű, osztályozott szemcseméretű adalékokból, speciális adalékszerekből és szintetikus polimerekből álló előkevert, por-alakú száraz-habarcs. A Monofinish kellő mennyiségű vízzel bekeverve még függőleges felületekre is rétegenként legfeljebb 2-3 mm-es vastagságban könnyen bedolgozható sűrűnfolyós habarcs. Nagy mennyiségű műgyantatartalma miatt a Monofinish kitűnően tapad minden betonfelülethez, és megszilárdulva tömör, erősen tapadó réteget ad. A Monofinish teljesíti az MSZ EN 1504-9 (“Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására. Fogalommeghatározások, követelmények, minőség-ellenőrzés és a megfelelőség értékelése. 9. rész: Általános elvek a termékek és rendszerek használatára”), az MSZ EN 1504-3 (“Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására. Fogalommeghatározások, követelmények, minőség- ellenőrzés és megfelelőségértékelés. 3. rész: Szerkezeti és nem szerkezeti javítás”) szabványok szerint az R2 osztályú nem szerkezeti habarcsokra, és az MSZ EN 1504-2 (“Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására”) nedvességtartalom szabályozó (MC), növekvő elektromos ellenállás a nedvességtartalom korlátozásával (IR) elveknek, bevonat (C) termékre előírt alapvető követelményeket.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

· Ne használja a Monofinish-t vastag rétegként (használjon helyette Mapegrout Tissotropico-t, Mapegrout T40-et, Mapegrout BM-et vagy Mapegrout Colabile-t).

· Ne használja a Monofinish-t +5°C-nál alacsonyabb hőmérsékleten.

· Ne adjon a Monofinish-hez cementet vagy adalékanyagot.

· Vízépítési műtárgyak, és koptatásnak kitett felületek védelmére használjon Mapefinish-t.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Aljzatelőkészítés

A kezelendő felület legyen tökéletesen tiszta és szilárd: nagynyomású vízsugárral vagy homokfúvással távolítsa el a port, a cementtej maradványokat, a kivirágzásokat, formaleválasztó olajok maradványait, leváló félben lévő részeket, a rozsdát a cement vagy beton felületekről. Ahol szükséges, a nagymértékben károsodott részeket a (termékismertetőjük szerint) Mapegrout termékcsaládhoz tartozó javítóhabarcsok valamelyikével állítsa helyre vagy javítsa ki. MONOFINISH Egykomponensű, normál kötésidejű cementkötésű habarcs betonszerkezetek és cementkötésű vakolatok simítására A Mapegrout termékcsaláddal végzett kis javítások után az aljzatot telítse vízzel, és várja meg, hogy a felesleges víz elpárologjon. Szükség esetén a vizet sűrített levegővel vagy szivaccsal távolíthatja el. Ne használja a Monofinish-t olyan felületekre, amelyeken felületi vízfilm réteg van. Bekeverés Egy tiszta vödörbe töltsön be 4,0-4,2 liter tiszta vizet. Folyamatos keverés közben lassan szórja a 22 kg-os Monofinish-t a korábban betöltött vízhez, és keverőgépbe fogott keverőszárral kis fordulatszámon keverje néhány percig úgy, hogy keverjen el minden port az edény aljáról illetve oldaláról. Keverje addig, amíg tökéletesen egynemű, csomómentes keveréket nem kap. A felesleges légbuborék-bevitel elkerülésére használjon keverőgépbe fogott keverőszárat kis fordulatszámon. Ne keverje be kézzel. Bedolgozás A habarcsot sima simítóval dolgozza be az előkészített felületre legfeljebb 2-3 mm rétegvastagságban. Ha nagyobb vastagság szükséges, dolgozzon be több réteget. A Monofinish felületképzése végezhető ugyanazzal a sima fémsimítóval vagy nedves szivacssimítóval a bedolgozás után (+20°C-on) kb. 30 perc múlva. Ha a simítás alatt a felület száradni kezd, permetezzen a felületre vizet a simítás könnyítésére. Magas hőmérséklet, szeles vagy napos idő esetén permetezzen a felületre vizet a szilárdulás első néhány órájában, hogy elkerülje a gyors kiszáradást és a száradási zsugorodás okozta repedésképződést.

Monofinish

TISZTÍTÁS

A Monofinish fokozott tapadása miatt a szerszámokat bő vízzel moshatja le, amíg a termék még friss. Megkötött állapotban csak mechanikus úton távolítható el.

ANYAGSZÜKSÉGLET

1,4 kg/m² rétegvastagság mm-enként.

KISZERELÉS

22 kg-os zsákok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük