Planitop Fine Finish

Frissen elkészült vagy régebbi betonfelületeinknél gyakran valamilyen „szépészeti beavatkozásra” van még szükség. A Planitop Fine Finish egy világosszürke színű, kis szemcseméretű simítóhabarcs/betonglett, mely könnyen eldolgozható a felszínen úgy, hogy hibamentes, esztétikus felülethez jussunk. Használatával teljesen elfogyó simítások készíthetők.

Planitop Fine Finish használatának előnyei:

 • betonszínű „betonglett” amit „nullára le lehet húzni” ( anyagszükséglete alacsony lehet)
 • nagyon sima, egyenletes felszín alakítható ki vele
 • krémes állagú, könnyű vele dolgozni
 • komolyabb felület előkészítést nem igényel
 • egy gumi lehúzóval (vagy fém simítóval) nagyon gyorsan be lehet dolgozni.

MŰSZAKI ADATOK:

 • Adalékanyag maximális átmérője: 0,2 mm.
 • Keverési arány: 100 rész PLANITOP FINE FINISH-hez 40-42 rész víz.
 • Keverék bedolgozható: kb. 45 perc (+23 ̊C-on).
 • Minimum alkalmazható vastagság: “nullára” símítható.
 • Maximum alkalmazható vastagság: 3 mm rétegenként.
 • Minősítés: EN 1504-2 – (C) bevonási alapelvek, MC és IR.
 • Eltarthatóság: 12 hónap.
 • Bedolgozás: gumi vagy fém simítóval.
 • Anyagszükséglet: kb. 1,2 kg/m² minden mm rétegvastagsághoz.
 • Kiszerelés: 20 kg-os zsákokban.

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Ultrafinom textúrájú simítóhabarcs beltéri vagy kültéri, porózus vagy egyenetlen felületű betonszerkezetekre. Néhány alkalmazási példa · Öntött beton felületi hibáinak kiegyenlítése, mint pl. kavicsfészkek és mellébetonozások. · Betonfalak festés előtti simítása és felületképzése. · Előregyártott betonelemek és tagok simítása, mint pl. vázkitöltő panelek, gerendák és pillérek.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Planitop Fine Finish a MAPEI kutatólaboratóriumaiban kifejlesztett összetételű, világosszürke színű, egykomponensű, gyorskötésű, ultra finom textúrájú cementkötésű simítóhabarcs, amely speciális kötőanyagokból, válogatott adalékanyagokból, speciális adalékszerekből és szintetikus polimerekből készült. Különleges összetételének köszönhetően a megfelelő mennyiségű vízzel bekeverve a Planitop Fine Finish jól tapadó habarcsot alkot, amely simítóval könnyen bedolgozható és felületképzése szivacssimítóval könnyen elvégezhető. A Planitop Fine Finish-sel tapadásfokozó használata nélkül teljesen elfogyó simítások készíthetők, illetve rétegenként legfeljebb 3 mm vastagságban dolgozható be. Kedvező időjárás esetén a Planitop Fine Finish bedolgozása után egy héttel az Elastocolor vagy Colorite termékcsalád valamely színezett felületképző terméke felhordható. Ha szeretné megvédeni a felületet, emellett olyan felületet kialakítani, amely egységes színű, de nem takarja el a szerkezet felületét, hordjon fel Colorite Beton félig fedő festéket a zsaluzott hatású felület vagy a látszóbeton felület érdekében. A Planitop Fine Finish megfelel az MSZ EN 1504-9 („Termékek és rendszerek a betonszerkezetek védelmére és javítására: definíciók, követelmények, minőség-ellenőrzés és megfelelőségi értékelés. Általános elvek a termékek és rendszerek használatára”) szabványban meghatározott elveknek és az MSZ EN 1504-2 bevonat (C) minimum követelményeinek az MC és IR szerint („Betonfelület védelmi rendszerek”).

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK ·

Ne keverje be a Planitop Fine Finish-t a javasolt mennyiségnél több vízzel és soha ne adjon több vizet hozzá, ha a termék már kötni kezdett. · Ne dolgozza be a Planitop Fine Finish-t, ha a hőmérséklet +5°C alatt van. · Ne adjon a Planitop Fine Finish-hez meszet, cementet vagy gipszet. · Vízépítési műtárgyakhoz vagy koptatásnak kitett felületre használjon Mapefinish-t vagy Mapefinish HD-t. · A Planitop Fine Finish bedolgozása előtt győződjön meg róla, hogy az aljzat szilárd és pormentes. · Ne használja vagy dolgozza be a Planitop Fine Finish-t, ha erős szél fúj vagy a felület közvetlen napsütésnek van kitéve. · Ne dolgozza be felszálló nedvességnek kitett aljzatokra.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Aljzatelőkészítés

PLANITOP FINE FINISH

Ultrafinom textúrájú simítóhabarcs betonra; látszó felületekre javasolt A felületek legyenek tökéletesen tiszták és szilárdak. Készítse elő a felületet a meglévő felület laza vagy leváló részeinek géppel történő eltávolításával, majd tisztítsa meg a felületet vízzel, ahová a habarcsot bedolgozza, hogy a port eltávolítsa, máskülönben a habarcs nem fog megfelelően tapadni. Várja meg a felesleges víz elpárolgását a Planitop Fine Finish bedolgozása előtt. Ha szükséges, használjon sűrített levegőt vagy szivacsot a felesleges víz eltávolításához. Az aljzat legyen vízzel telített, de száraz felületű (s.s.d állapot). Soha ne hordja fel a Planitop Fine Finish-t olyan aljzatra, amelyen felületi víz van. Ha az aljzat a tisztítás után még mindig porlik, az azt jelenti, hogy nincs felületi tapadás; hordjon fel MAPEI alapozót a felület megszilárdítására . A habarcs elkészítése Öntsön 8,0-8,4 liter vizet egy megfelelő, tiszta edénybe és lassan, folyamatos keverés közben adja hozzá a 20 kg-os zsák Planitop Fine Finish-t. Gondosan keverje a habarcsot néhány percig és győződjön meg róla, hogy a por nem tapadt fel az edény oldalára és aljára. Keverje addig, amíg tökéletesen egynemű, csomómentes keveréket nem kap. A felesleges légbuborék bevitel elkerülésére használjon keverőgépbe fogott keverőszárat kis fordulatszámon. A kézzel bekeverés nem javasolt. A habarcs bedolgozása Terítsen el egy réteg, legfeljebb 3 mm vastag habarcsot az előkészített felületre gumi vagy sima fém simítóval. A Planitop Fine Finish felületképzését ugyanazzal a simítóval vagy nedves szivacssimítóval végezheti el néhány perccel a felhordás után. Napsütéses vagy szeles időben, illetve különösen meleg területeken permetezzen vizet a simítóréteg felületére, ha az kötni kezd (már érintésre száraz). Folytassa a permetezést a következő néhány napban, amíg a habarcs teljesen meg nem köt, hogy megelőzze a gyors kiszáradást és a higrometrikus zsugorodás okozta repedésképződést.

Planitop Fine Finish

A BEDOLGOZÁS SORÁN ÉS AZUTÁN BETARTANDÓ ÓVINTÉZKEDÉSEK

+20°C körüli hőmérsékleten semmilyen különös óvintézkedés nem szükséges. Meleg időjárás esetén a terméket hűvös helyen tárolja. Ne hagyja közvetlen napsütésnek kitéve és használjon hideg vizet a bekeveréshez. Hideg időben a terméket zárt helyen, +20°C körüli hőmérsékleten tárolja és fagytól védje. Használjon langyos vizet a bekeveréshez. Bedolgozás után, különösen meleg vagy szeles időjárás esetén védje a habarcs felületét, hogy megelőzze a túl gyors kiszáradást, máskülönben plasztikus zsugorodási repedések alakulhatnak ki.

TISZTÍTÁS

A habarcsot a szerszámokról vízzel tisztíthatja le, amíg az még friss. Megkötése után a tisztítás jóval nehezebb, csak mechanikus úton végezhető el.

ANYAGSZÜKSÉGLET

Kb. 1,2 kg/m rétegvastagság mm-enként.

KISZERELÉS

20 kg-os zsákok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük