Planitop Rasa Ripara

A PLANITOP Rasa & Ripara és a Planitop Rasa & Ripara R4 szálerősítésű, gyorskötésű, tixotróp cementkötésű habarcsok, melyek egyben betonjavító és simítóhabarcsok, alkalmasak 3-40 mm közötti egyrétegű, akár változó réteg- vastagságú helyreállításokhoz is.

Ezek a termékek különösen ajánlottak szerkezeti és nem szerkezeti betonokhoz, kültéri és beltéri felületek javításokhoz, vízszintes és függőleges felületekre egyaránt, valamint alkalmasak a levegőnek kitett vagy vízzel tartósan érintkező szerkezetekhez.

A PLANITOP Rasa & Ripara és a Planitop Rasa & Ripara R4 az EN 1504-2 (betonvédelem) és az EN 1504-3 (betonjavítás) szerint tanúsítottak, és nagyon alacsony illékony szerves vegyület (VOC) kibocsátás jellemzi őket – EMICODE EC1 RPlus .

  • 2in1: (betonjavításra és -simításra)
  • nincs repedés
  • gyors és egyszerű
  • kitűnő tapadás
  • fagyási/olvadási ciklusoknak ellenálló
  • vízálló maximális garancia
  • könnyű használat
  • alacsony VOC kibocsátás

A PLANITOP Rasa & Ripara és a Planitop Rasa & Ripara R4 gyorskötő anyagok, körülbelül 15 percig dolgozhatóak be, ha a bedolgozhatósági időt növelni kell a munkaterületi igények vagy a meleg időjárás miatt, adható hozzá Mapetard ES, amely egy speciális kötéskésleltető adalékszer, használata lehetővé teszi a habarcs már így is kiváló bedolgozhatósági idejének további 15-20 perces meghosszabbítását.

Tipikus alkalmazási területek:

Károsodott betonfelületek, gerendák, pillérek, zajvédő falak, párkányok sarkainak, illetve erkélyek éleinek gyorsjavítása. Felületi hibák gyors simítása, javítása olyan öntött beton szerkezetekben, mint kavicsfészkek, távtartó üregek, munkahézagok stb. még a felület lefestése előtt. Középületeken található betonszegélyek, például szoknyatetők vagy kiálló díszítőelemek gyors javítása és simítása. Előre gyártott betonszerkezetek javítása.

A Planitop Rasa & Ripara nem szerkezeti javításokra és betonfelületek, például gerendák, pillérek és zajvédő falak, párkányok simítására, hibáik, például kavicsfészkek és távtartó üregek, munkahézagok javítására való, valamint középületeken, lakóházakon található betonszegélyek, vagy kiálló díszítőelemek gyors javítására és simítására használható. A Planitop Smooth & Repair alkalmas a vízzel tartósan érintkező szerkezetek javítására is. A Planitop Rasa & Riparat 4,3-4,8 liter vízzel összekeverve egy tixotróp állagú habarcsot kapunk, amely fix zsaluzás nélkül is könnyen felhordható függőleges felületekre is. A terméket simítóval vagy vakolókanállal hordja fel a szilárd, laza részektől mentes, érdes felületű, előzetesen vízzel telített aljzatra. A Planitop Rasa & Ripara betonjavító és simítóhabarcs 3-40 mm között egyrétegű, akár változó rétegvastagságú helyreállításhoz használható. A Planitop Rasa & Ripara megfelel az EN 1504-3 (betonjavítás) minimumkövetelményeinek a nem szerkezeti R2 osztályú habarcsokra és az EN 1504-2 (betonvédelem) követelményeinek egyaránt.

Anyagszükséglet: kb. 15 kg/m2/cm vastagság.

Csomagolás: 25 kg-os zsákok.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük